contacteaza-ne
 
 
   
 

Fructele si sanatatea

Alimantatia reprezinta unul din cei mai importanti factori care influienteaza sanatatea organismului uman. O alimentatie nerationala pericliteaza nu numai vitalitatea individului, a unei generatii ci si descendenta acesteia. O alimentatie dezechilibrata duce la scaderea rezistentei la infectii a organismului si in consecinta la cresterea morbiditatii.
Iata de ce, astazi cand omul traieste mai mult, cand munceste in conditii mai bune ca in trecut si locuieste confortabil, cand dispune se dispune de suficiente resurse alimentare, sa se situeze si alimentatia.
Deci, pentru asigurarea necesarului organismului uman este nevoie sa se consume annual, pe langa celelalte alimente minimum 100kg. De fructe, ceea ce revine in medie 300-400g zilnic. Acestea contin aproape toate substantele nutriti necesare organismului, in forme usor asimilabile, iar fermentii respectivi, care au rol de activare a proceselor de digestie, inlesnesc substantial asimilarea alimentelor de origine animala.
Solul si clima tarii noastre ofera conditii foarte favorabile culturii pomilor si srbustilor fructifieri, specii raspandite, in functie de cerintele biologice ale acestora pe intreg territoriul tarii, din campie si pana la altitudini de peste 1000m.
Cultura pomilor, atat la orase cat si la sate, constituie o ocupetie placuta si instructiva. Plantarea pomilor in spatiile verzi din jurul intreprinderilor si institutiilor, de-a lungul drumurilor , cailor ferate, amelioreaza microclimatul si purifica aerul, avand totodata si un rol estetic.

 
 
despre noi colectivul de redactie contact